Getting admissions into the Federal University of Technology, Minna isn’t always an clean undertaking. You can most effective stand a hazard with a high UTME score in case you reach FUTMINNA UTME reduce off mark. While that is a difficult nut to crack, it’s far possible in case you begin making ready on time and with the right materials. So, get a replica of FUTMINNA publish utme past questions and solutions here.

FUTMINNA Post UTME is the final screening exercise for applicants who display interest in finishing the schooling there.

Statistics indicates that even as over 50 percent of college students who get a high rating in UTME get an possibility to write the capability check, best about 15 % benefit admission yearly. So, it’s far almost secure to mention that most effective students who pass the Post UTME make it to the admission list.

A random questionnaire given to clean intakes at FUTMINNA to check the impact of analyzing with beyond questions and answers, upon go back, suggests that 13 percentage out of 15 percentage who did excellently in their Post UTME had studied with past questions and solutions.

So, in case you are certainly keen to gain admission this 12 months into FUTMINNA, comply with the commands under to get a copy of FUTMINNA flair test beyond questions and solutions right now.

Pay the sum of one thousand Naira into this financial institution element to get a replica of FUTMINNA Post-UTME Past Questions and Answers right now.
Account Name: Silicon Africa Tech Limited
Account Number: 0546392167
Bank Name: GT BANK
CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: [email protected]
It is actually vital, however, which you study this text to the end to get other essential information.

What is the Nature of FUTMINNA Post UTME?

Your pathway to success begins with your know-how of what you’re about to face. Basically, getting a deep insight into what FUTMINNA Post UTME seems like will assist you start your education.

While you could get to realize the FUTMINNA Post UTME concern mixture from this submit, it is first-class you get a replica of the past questions. If you undergo these past questions and solutions, you may without problems pick out subjects which can be repeated every year. If you behavior an intensive study on these topics, you’ll no longer fail any question that arises from them.

FUTMINNA flair test is pc-based. To get a deep insight into what to expect, observe the instructions immediately to get a copy. Early to mattress, they say is early to upward push. If you begin your preparation on time, you will have enough time to recognize each element inside the nature of FUTMINNA Post UTME.


See the Post Utme Past questions
 for other colleges right here. Get one and begin training right now.

WHY YOU SHOULD GET THE FUTMINNA PAST QUESTIONS PAPERS

The Federal University Of Technology, Minna is a incredibly competitive college. Only a little portion of the entire variety of students who apply to the university gains admission. These students are selected yearly primarily based on their performance.

And, only college students who get ratings to fulfill the FUTMINNA Post UTME cut-off mark for their respective departments might be taken into consideration. While it’s far no piece of cake to skip these questions, it is exceedingly possible in case you put together with the right cloth and on time.

The right fabric for this screening exercise isn’t always the same textbooks you used for the O’Levels examination neither is it the JAMB beyond questions.

The objective of those examinations isn’t the equal. So, getting ready with the same material is a dance to failure. You want a duplicate of FUTMINNA past questions in case you need to excel this yr.

We have determined that over time, the Federal University of Technology, Minna repeats past questions. If you get those past questions, you’ll be better ready to skip the FUTMINNA Post-UTME in a single sitting and be amongst the ones selected for admission.

So, we’re assuring you that the questions you get while you purchase this FUTMINNA Past Questions and Answers are a reproduction if now not similar to the questions you’ll solution for your examination day.

Interestingly, if you purchase a copy of this Post-UTME, you may get access to our team of professionals. They will upload you to the FUTMINNA Post UTME WhatsApp Group. This chat and records network is a serene platform wherein you may connect with different applicants and percentage superb thoughts as regards FUTMINNA Post UTME.

As an undergraduate at FUTMINNA, you will have get right of entry to to facts on how to get economic aid to complete your education. For example, a way to get a scholarship as an undergraduate or even examine overseas alternatives you can benefit from.

How to Get the FUTMINNA POST UTME Past Questions and Answers.

The FUTMINNA Post UTME beyond question value N1,000 for your subject aggregate and to get it, comply with the stairs beneath:

STEP 1: Select Your Subject Combination

You will write the identical difficulty mixture you wrote in UTME for the FUTMINNA Post-UTME. So, we’ve got compiled the issue mixture you wrote in UTME based totally at the direction you implemented for in FUTMINNA.

Therefore, all you want do is specify the route you implemented for within the description of your payment.

STEP 2: Select Your Payment Method

There are 3 strategies of purchasing our unique FUTMINNA Post UTME beyond questions and answer. They are:

1. Debit Card

2. Bank Transfer

3. Direct Bank Deposit

For any of the charge strategies above, you’ll be paying into the account info underneath:

Account Name: Silicon Africa Tech Limited

Account Number: 0546392167

Bank Name: GT BANK

STEP three: Confirmation of Payment

If you pick the Debit Card option, you’ll input your card info and electronic mail cope with. Upon fee, the beyond question will down load automatically to the ‘DOWNLOADS‘ folder of your tool.

Click the button beneath to download the FUTMINNA Post UTME Past Questions and Answers.

If you pick Bank transfer, type inside the description of charge: “The Type of FUTMINNA Post UTME Past Question you’re shopping.” e.G “FUTMINNA Medicine and Surgery Past Question.” Then touch the range underneath or e-mail address with proof of charge and you may get your Past Question immediately.

If you pick Direct Bank deposit, make fee to the account information above, then ship the subsequent facts to the telephone variety or e-mail below:

1. Depositors Name

2. Teller Number

three. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283ContainerParagraph

EMAIL: [email protected]

Free FUTMINNA Post-UTME Past Questions and Answers Download

There are fifty (50) questions comprising English Langauge, Mathematics, Biology, Physics, and Chemistry. Note, each difficulty except Mathematics are of businesses A and B. Below are the questions

FUTMINNA Post UTME Past Questions for the English Language

In the questions underneath, pick the phrase(s) or word which best fills the distance(s)

1. Jubril located that thieves had entered his residence in his absence. He went to the police to record the… (A) ruin out(B) damage up (C) destroy-in (D) wreck into

Ans: C

2. After the accused changed into determined guilty by using the court docket, his counsel… earlier than the sentence was passed (A) begged for mercy (B) made a plea for mitigation (C) made an ovation (D) made a plea for litigation

Ans: B

three. The officer turned into pressured to… the suspect’s car. (A)capture (B) give up (C) sieze (D) sease

Ans: A

four. If you are going to the market, may also I… please? (A) follow you (B)include you (C) come by you (D) come as your second

Ans: B

5. Thank you for the party, we sincerely… (A) loved ourselves (B)loved (C) loved very a whole lot (D) loved too much.

Ans: B

FUTMINNA Post UTME Past Questions for Mathematics

1. The second and 5th phrases of a geometric progression are 21 and 567 respectively locate the first term and the common ratio of the development. (A) 3, 7 (B) 7, 3 (C) -7, three (D) -three, 7

Ans: B

2. Tunse offered a house for =N=1,250,000 and spent =N=350,000.00 to renovate it. He then sold the residence for =N=2,000,000.00. What is the percentage benefit? (A) 40% (B) sixty five% (C) 35% (D) 32%

Ans: D

three. List the integral values of which satisfy the inequality -2 < 7 – 3x≤ 10 (A) -1, zero, 1, 2 (B) -2, 0, 1 (C) 1, 2, three (D) 0, 1,2

Ans: A

FUTMINNA Post UTME Past Questions for Biology

1. The muscle cellular fluid of an athlete became examined immediately after a 100m race and become determined to contain a excessive attention of lactic acid. Explain what could have prompted this. The (A) athlete need to have eaten food containing a lactic acid (B) athlete have to have injected lactic acid into his blood simply before the race (C)athlete need to have finished anaerobic respiration throughout the race (D) athlete need to have inhaled lactic acid from the surroundings at some stage in the race.

Ans: C

2. One of this is not a non-stop variation (A) top (B) weight (C)tongue rolling (D) pores and skin colour

Ans: C

3. One of the following is usually worm-like, cylindrical or flattened(A) molluscs (B) insects (C) nematodes (D) annelids

Ans: C

four. The roots hairs are for (A) power and help (B) conducting liquid (C)absorption of water and salt (D) penetration into the soil

Ans: C

FUTMINNA Post UTME Past Questions for Physics

1. Starting from relaxation a vehicle of mass 1000kg quickens progressively to 20m/s in 10 sec, what is the common electricity advanced? (A) 0.2kw (B) 4.0kw (C) 10kw (D) 15kw (E)20kw 

Ans: E

2. A gun of mass zero.1kg has a bullet of mass 0.1kg , the bullet leaves the piston when fired at a velocity of 200m/s , find the very last pace (A) 20m/s (B) 23m/s (C) 30m/s (D) 45m/s (E) 15m/s

Ans: A

3. Which of the following pairs has one vector and one scalar amount? (A) displacement, acceleration (B) ability energy, paintings (C) velocity, strength (D)kinetic electricity, pressure (E) velocity, momentum

Ans: D

FUTMINNA Post UTME Past Questions for Chemistry

1. zero.499g of CuSO4.XH2O, while heated to constant weight, gave a residue of 0.346g. What is the price of X?(A) 2.0(B) three.0(C) 5.Zero(D)four.0

Ans: D

2. The predominant constituents of natural gasoline are (A)methane (B) ethane (C) propane (D) butane

Ans: A

3. Which of the following gases can be collected by way of the approach of downward delivery? (A)chlorine (B) oxygen (C) ammonia (D) hydrogen

Ans: A