Ebonyi State University (EBSU) is one of the prestigious universities in South-Eastern Nigeria. It’s miles a popular alternative for college kids who need to observe within the East, as a result, the university is pretty competitive. To get admission into EBSU, you’ll need to attain above common inside the EBSU Post UTME exams. The EBSU Post UTME Past Questions and Answers is what you want to make the type of score to gain admission in EBSU. Get a replica HERE.

Many undergraduates in EBSU and throughout universities in Nigeria are of the opinion that ninety percentage of achievement in Post UTME is assured if you examine with beyond questions and solutions. This is going to be the same for the EBSU Post UTME in 2021 – your fulfillment is going to rely on how an awful lot practice you positioned up for the examination.

Since EBSU concluded the sales of their Post UTME shape at the remaining day of July, the following movement is to get the up to date Post UTME beyond questions and solutions pdf and start working towards. Follow the prompt under to get your reproduction now or retain analyzing to see why you want the EBSU beyond questions and solutions pdf.

Pay the sum of one thousand Naira into this financial institution detail to get a duplicate of any Post UTME Past Questions and Answers immediately.
Account Name: Silicon Africa Tech Limited
Account Number: 0546392167
Bank Name: GT BANK
CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: [email protected]
It is actually essential, but, which you read this newsletter to the cease to get other essential records.

What is the Nature of EBSU Post UTME?

Your success in this examination begins with your know-how of the character of the exam. This will assist you apprehend what subjects to cover all through your take a look at and the way to solution the questions efficaciously.

So, when you get a copy of the beyond questions and solutions, you may pay attention to questions styles that seem throughout the years and try all questions on it.

EBSU Post UTME challenge combination is the same as the JAMB topics you’ve got written. You will solution all 50 questions in much less than one hour. How do you propose to finish up earlier than time if you don’t practice? You need a replica to practice how to finish 50 questions in much less than an hour.

See the Post Utme Past questions for other schools right here. Get one and start training immediately.

Why You Should Get the EBSU Post-UTME Past Question Paper

Ebonyi State University is a tremendously competitive college. Only a touch part of the entire quantity of college students who observe to the university profits admission. The secret to the choice of the a hit student is how excellently college students have performed, specially within the put up UTME.

Eighty percent of college students who write EBSU submit UTME fail, 50 percentage of individuals who failed had high UTME scores. So, to be most of the twenty percentage on the way to stand a hazard with their splendid submit UTME score, you need a duplicate of the EBSU flair check beyond questions.

We have located that over time, Ebonyi State University repeats its past questions. If you get this beyond question and solution, you may be higher geared up to bypass the EBSU Post-UTME in a single sitting and be among the ones decided on for admission.

We have amassed past questions and solutions courting as a long way returned as the year 2010 and feature determined that maximum of the questions are repeated.

So, we are assuring you that the questions you get while you purchase this EBSU Past Questions and Answers are actual beyond questions that you will likely encounter at the examination day.

More importantly, after you buy a copy of this beyond query and answer you’ll be brought to the EBSU Post UTME WhatsApp group wherein you will meet other applicants and be prepared with pointers to help you pass the exam.

Follow the education below and get a duplicate right now.

How to Get the EBSU Post-UTME Past Questions and Answers

The EBSU Post UTME past query price N1,000 on your subject combination and to get it, observe the stairs below:

STEP 1: Select Your Subject Combination

You will write the same subject mixture you wrote in UTME for the EBSU Post-UTME. So, we’ve got compiled the difficulty combination you wrote in UTME based on the course you applied for in EBSU.

Therefore, all you need do is specify the route you carried out for inside the description of your fee.

STEP 2: Select Your Payment Method

There are 3 methods of buying our unique EBSU Post UTME beyond questions and solution. They are:

  • 1. Debit Card
  • 2. Bank Transfer
  • three. Direct Bank Deposit

For any of the price strategies above, you’ll be paying into the account info under:

  • Account Name: Silicon Africa Tech Limited
  • Account Number: 0546392167
  • Bank Name: GT BANK

STEP 3: Confirmation of Payment

If you choose the Debit Card choice, you’ll input your card information and e-mail address. Upon charge, you’ll get a mail of the Past question you had selected in Step One.

If you pick Bank switch, kind inside the description of payment: “The Type of EBSU Post UTME Past Question you’re shopping.” e.G EBSU Microbiology Past Question.” Then touch the wide variety underneath or e mail address with evidence of payment and you will get your Past Question instantly.

If you select Direct Bank deposit, make price to the account details above, then send the subsequent facts to the smartphone wide variety or email underneath:

  • 1. Depositors Name
  • 2. Teller Number
  • 3. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: [email protected]

Free EBSU Post-UTME Past Questions and Answers Download

There are fifty (50) questions comprising English Langauge, Mathematics, Biology, Physics, and Chemistry. Note, every concern except Mathematics are of businesses A and B. Below are the questions

EBSU Post UTME Past Questions for English

In the questions under, pick the word(s) or word which high-quality fills the distance(s)

1. Jubril found that thieves had entered his residence in his absence. He went to the police to 
document the… (A) ruin out(B) smash up (C) ruin-in (D) ruin into

Ans: C

2. After the accused turned into determined responsible by means of the court, his recommend… earlier than the sentence turned into exceeded (A) begged for mercy (B) made a plea for mitigation (C) made an ovation (D) made a plea for litigation

Ans: B

3. The officer changed into compelled to… the suspect’s vehicle. (A)capture (B) stop (C) sieze (D) sease

Ans: A

EBSU Post UTME Past Questions for Mathematics

1. The 2d and 5th phrases of a geometric development are 21 and 567 respectively locate the first time period and the common ratio of the progression. (A) 3, 7 (B) 7, 3 (C) -7, 3 (D) -3, 7

Ans: B

2. Tunse sold a residence for =N=1,250,000 and spent =N=350,000.00 to renovate it. He then offered the house for =N=2,000,000.00. What is the percentage gain? (A) forty% (B) sixty five% (C) 35% (D) 32%

Ans: D

3. List the imperative values of which satisfy the inequality -2 < 7 – 3x≤ 10 (A) -1, zero, 1, 2 (B) -2, zero, 1 (C) 1, 2, 3 (D) zero, 1,2

Ans: A

nine. In a magnificence, 120 college students speak English or French or each. 70 communicate English and 55 talk French. How many talk English but now not French. (A) forty five (B) 50 (C) fifty five (D) 60

Ans: C

10. The lengths of the sides of a proper-angled triangle are ym, (3y – 1)m and (3y + 1)m, find y. (A) 12 (B) 9 (C) eight (D) 4

Ans: A

EBSU Post UTME Past Questions for Biology

1. The muscle cellular fluid of an athlete changed into examined right now after a 100m race and become determined to incorporate a excessive concentration of lactic acid. Explain what could have brought about this. The (A) athlete need to have eaten food containing a lactic acid (B) athlete must have injected lactic acid into his blood just before the race (C)athlete ought to have executed anaerobic respiration throughout the race (D) athlete ought to have inhaled lactic acid from the surroundings during the race.

Ans: C

2. One of this is not a non-stop variation (A) height (B) weight (C)tongue rolling (D) skin coloration

Ans: C

three. One of the following is commonly computer virus-like, cylindrical or flattened(A) molluscs (B) bugs (C) nematodes (D) annelids

Ans: C

EBSU Post UTME Past Questions for Physics

1. Starting from rest a car of mass 1000kg hastens progressively to 20m/s in 10 sec, what is the common power advanced? (A) 0.2kw (B) 4.0kw (C) 10kw (D) 15kw (E)20kw 

Ans: E

2. A gun of mass 0.1kg has a bullet of mass 0.1kg , the bullet leaves the piston whilst fired at a speed of 200m/s , discover the final pace (A) 20m/s (B) 23m/s (C) 30m/s (D) 45m/s (E) 15m/s

Ans: A

3. Which of the following pairs has one vector and one scalar amount? (A) displacement, acceleration (B) potential strength, paintings (C) speed, power (D)kinetic strength, force (E) speed, momentum

Ans: D

EBSU Post UTME Past Questions for Chemistry

1. 0.499g of CuSO4.XH2O, whilst heated to consistent weight, gave a residue of zero.346g. What is the price of X?(A) 2.Zero(B) three.0(C) 5.Zero(D)four.Zero

Ans: D

2. The principal ingredients of herbal fuel are (A)methane (B) ethane (C) propane (D) butane

Ans: A

3. Which of the following gases can be accumulated via the method of downward delivery UPDATED