If you need to apply for the Agbami Scholarship in 2021, the first step to take is to study for the scholarship. And the most effective way to do that is by way of reading numerous Agbami Scholarship Past Questions and Answers.

In truth, the secret of scoring excessive in any Agbami scholarship is via studying our full guide of the Agbami Scholarship Past Questions. Because maximum times, Agbami Scholarship always repeats similar questions. In this guide, we will be displaying you a way to download our Agbami Scholarship Past Questions and Answer Ebook.

Hence, if the Hundred Thousand Naira (a hundred,000) and Two Hundred Naira (200,000) that Agbami has to offer is very lots crucial to you. Then don’t hesitate to download this past query and solutions.

What is the Agbami Scholarship?

The Agbami scholarship program is absolutely sponsored by all agencies involved inside the Agbami oil subject. The scholarship is designed for Nigerian undergraduate students in their 200l and 100l.

The program can pay 100,000 college students to engineering college students, at the same time as scientific students receive 2 hundred,000 below sure conditions. To be a beneficiary of this scholarship, you have to go through a qualification examination.

Now, passing this qualification exam requires critical instruction and rigorous have a look at before exams. That is why the beyond questions and solutions of the Agbami scholarship are relatively advocated for you.

You Can Also Check Out this Past Question: NDLEA Recruitment Test Past Questions and Answer

What are the Requirements for Agbami Scholarship

Basically, the necessities for the Agbami Scholarship are not too complex which you can’t manage to pay for.

For you to wait any Agbami scholarship Test, the first requirement is selecting up this Past query and solution. This may be very essential if you actually need to make it inside the scholarship check.

Secondly, you need to ensure you’ve got a clean scanned replica of the following documents:

  • O’ Level Result
  • JAMB Result
  • Local Government Area Letter of Identification
  • School ID card
  • Admission Letter
  • Birth Certificate

Finally, a passport image with white history now not greater than 3 months old (450px with the aid of 450px, no longer greater than 200kb)

You Can Also Check Out this Past Question: NDLEA Recruitment Test Past Questions and Answer

What Questions Should I Expect in Agbami Scholarship

Specifically, the Agbami scholarship scheme follows the face of Testing (FOT) query preferred and layout. And it’s miles essential to word that this popular is what most scholarship portal in Nigeria adopts. However, the Agbami Scholarship check layout covers the subsequent areas:

  • Verbal Reasoning
  • Verbal Comprehension
  • Numerical Reasoning
  • Abstract Reasoning
  • Intelligent Quotient Test (IQ) and in a few cases
  • Current Affairs

You Can Also Check Out this Past Question: PWC Recruitment Test Past Questions and Answers

Why You Should Get the Agbami Scholarship Past Question

Star Deep Water, a Chevron Company organizes the Agbami Scholarship. Only a bit portion of the entire variety of applicants who apply for the scholarship gets it at the cease. The secret to the selection of a a hit scholar is the Past Questions.

We have discovered that through the years, the Agbami-Chevron repeats their beyond questions. If you get this past question and answer, you will be better ready to skip the Agbami-Chevron in a single sitting and be among the ones decided on for admission.

We have accrued past questions and solutions courting as some distance returned because the year 2010 and feature discovered that maximum of the questions are repeated. So, we’re assuring you that the questions you get whilst you buy this Agbami Scholarship Past Questions and Answers are real beyond questions that you’ll likely come across on the examination day.

You Can Also Check Out this Past Question: MTN Scholarship Past Questions and Answers

How to Get the Agbami Scholarship Past Questions Study Pack

The Agbami Scholarship beyond question value N2,000 on your challenge combination and to get it, follow the steps underneath:

STEP 1: Select Your Payment Method

There are 3 methods of purchasing our original Agbami Scholarship past questions and solutions. They are:

  • 1. Debit Card
  • 2. Bank Transfer
  • 3. Direct Bank Deposit

For any of the payment techniques above, you’ll be paying into the account information below:

  • Account Name: Silicon Africa Tech Limited
  • Account Number: 0546392167
  • Bank Name: GT BANK

STEP 2: Confirmation of Payment

If you choose the Debit Card choice, you’ll enter your card information and e-mail deal with. Upon payment, you will get a mail of the Past query you had decided on in Step One.

If you select Bank transfer, kind inside the description of fee: “Agbami Scholarship Past Question”. Then contact the quantity below or electronic mail address with evidence of payment and you may get your Past Question right away.

If you pick Direct Bank deposit, make price to the account info above, then ship the following information to the telephone quantity or email below:

  • 1. Depositors Name
  • 2. Teller Number
  • three. Amount Paid

CONTACT DETAILS: 07012040283
EMAIL: [email protected]

You Can Also Check Out this Past Question: NDA Test Past Questions and Answers 2021

Samples of Agbami Scholarship Past Questions and Answers

Verbal Reasoning

1. Which of the subsequent is most similar in that means to precise: A: special B: easy C: cautious D: precise E: obvious

Ans: D

In the subsequent, the questions choose the phrase which great expresses the meaning of the given phrase.

2. What is the that means of CORPULENT
A.  Lean
B.  Gaunt
C.  Emaciated
D.  Obese

Ans: D

three. What is the which means of BRIEF
A.  Limited
B.  Small
C.  Little
D.  Short

Ans: D

What is the meaning of EMBEZZLE
A.  Misappropriate
B.  Balance
C.  Remunerate
D.  Clear

Ans: A

What is the meaning of VENT
A.  Opening
B.  Stodge
C.  End
D.  The past worrying of move

Ans: A

Numerical Reasoning

1. Two numbers are within the ratio 3: 5. If nine is subtracted from each, the new numbers are inside the ratio 12: 23. The smaller number is:
A.  27
B.  33
C.  forty nine
D.  55

Ans: B

2. The ratio of the quantity of boys and girls in a college is 7: eight. If the proportion increase in the quantity of boys and ladies through 20% and 10% respectively, what is going to be the brand new ratio?
A.  eight: nine
B.  17: 18
C.  21: 22
D.  Cannot be decided

Ans: C

3. If 0.Seventy five : x :: 5 : eight, then x is identical to:
A.  1.12
B.  1.2
C.  1.25
D.  1.30

Ans: B

4. The sum of the three numbers is ninety eight. If the ratio of the first to second is 2 :3 and that of the second to the 1/3 is five: eight, then the second one quantity is:
A.  20
B.  30
C.  48
D.  fifty eight

Ans: B

5. The salaries A, B, C are within the ratio 2: 3: 5. If the increments of 15%, 10%, and 20% are allowed respectively of their salaries, then what’s going to be the brand new ratio in their salaries?
A.  three: 3: 10
B.  10: eleven: 20
C.  23: 33: 60
D.  Cannot be decided

Ans: C